Влада відповідає рівню суспільної моралі. Так заявив футуролог Олексій Толкачов у своєму блозі «Толчок» та розповів, що українцям бракує культури любові, що відображається на державній владі і призводить до проблем в суспільстві.

«Ніяка демократія, нова економічна теорія чи реформаторський проєкт не здатні виправити ситуацію в країні. Демократія призводить до того, що влада щоразу виявляється плоть від плоті народна, відображаючи, як в дзеркалі, рівень суспільної моралі», - заявив Толкачов.

На його думку, сьогодні нам найбільше не вистачає любові, і хоча її цінність давно відома, сучасність її втратила, девальвувала і піддала забуттю. Толкачов вважає, що любов має потребу в новому світському переосмисленні, і нам необхідно навчитися заново любити один одного - усвідомлено, безумовно і безкорисливо.

«Національна трагедія України полягає в тому, що нею керують психічно незрілі особистості. Вони рвуться до влади не для перетворення країни, а для самоствердження і егоїстичного споживання - покупки чергових золотих годинників, мерседеса або будинку під Києвом. Мотиви особистого виживання ціною принесення навіть всієї країни в жертву поки що переважають у влади. Але якщо ми хочемо змінити країну і суспільство, якщо ми хочемо вирішити проблеми, обумовлені сучасним менталітетом, то в першу чергу необхідно змінити мислення, масову свідомість», - каже Толкачов.

Він зазначив, що необхідно навчитися любити себе і любити ближнього, жити і діяти на основі любові - це буде фундаментальною зміною свідомості. За словами футуролога, наступна революція, яка потрібна Україні, робитиметься не на площах, її місце - в головах і серцях.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

«Я вірю, що рано чи пізно зміни торкнуться всіх сфер життя: під'їзди та вулиці стануть чистішими, маршрутки комфортними, товари - якісними, продавці - привітними, депутати - чеснішими, а держава і суспільство - дружніми одне до одного. Ось тоді вже точно відпаде необхідність протестувати на Майданах, адже жити в Україні стане приємно, комфортно і радісно», - резюмував Толкачов.

Раніше Толкачов заявив, що в Україні немає ніякої демократії - є тотальне баловство.

Як повідомляв Знай.ua, Матвійчук розповів, коли творець перетворюється на ремісника.