Військовий та політичний діяч, начальник Центрального Штабу Національного Корпусу Максим Жорін у своєму Telegram повідомив, що чеченські герої, які воювали за Україну, ризикують бути депортованими до РФ. За його словами, попри запевнення правоохоронців, що депортація не відбудеться, шанс залишається досить високим.

«На днях з'явилася інформація, що до санкційного списку злодіїв в законі від РНБО потрапили бійці батальйону ім. Шейха Мансура. Зокрема, Автаєв Умхан, Сайнароєв Салман та Ідрісов Муслім. З 2014 року вони разом з нами захищали Україну від російської агресії. Підтвердити можу це особисто – в Широкиному вони воювали поряд з «Азовом», зарекомендувавши себе як сміливі і достойні вояки», - зазначено у Telegram.

Як йдеться у повідомленні, через потрапляння до санкційного списку, чеченські добровольці можуть бути депортовані до РФ. Як зазначив Жорін, з чеченськими героями, які воювали за Україну, у РФ можуть статися жахливі речі.

«Суспільний резонанс змусив правоохоронні органи запевнити, що висилати їх не будуть. Але насправді приводів для радості немає жодних. Їм інкримінують тяжкі злочини, і люди, які воювали за Україну, тепер ризикують згнити в українських в'язницях», - зазначає Жорін.

Керівник Національного Корпусу підкреслив, що не зважаючи на те, що правоохоронці запевнили, що чеченські добровольці не зазнають депортації, вірогідність цього розвитку подій залишається ймовірною. Як зазначив Жорін, самі ж чеченські добровольці усі ці обвинувачення спростовують, пояснюючи це тим, що РНБО лише хоче позбутися «незручних» для них людей.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

«Сподіваюсь, і посадовці, і окремі відповідальні держоргани, прокинуться, нарешті, і втрутяться в ситуацію. Окремо хотілось би побачити реакцію Міністерства ветеранів, яке першим мало би займатись захистом прав ветеранів, але вперто мовчить вже котрий день», - підкреслив Жорін у публікації.

Як зазначив Жорін, він бажає отримати реакцію саме від Міністерства ветеранів, яке наразі чомусь мовчить, хоч і повинне захистити Героїв, які воювали за нашу країну.

Нагадаємо, на Знай.ua Жорін заявив, що Україна не контролює Азовське море.

Раніше Знай.ua публікував заяву Жоріна, що Україна могла б сьогодні об’єднати та очолити світову антиросійську коаліцію.