Політолог і економіст Юрій Атаманюк в програмі «Politeka news» розповів про кризи, через які пройшла Україна. Як зазначив експерт, остання криза дуже алогічна, адже багато показників більш ніж в нормі.

«Не втомлюся повторювати, що Україну любить Бог. На жаль, деякі українці, коли приходять до влади на різні посади, не люблять свою країну. Дивіться, у ці два роки (правління Зеленського, - ред.) ми проживаємо 4-ту економічну кризу», - зазначив Атаманюк.

Як зазначає економіст, перша криза була після здобуття незалежності Україною, коли розірвалися виробничі зв'язки, почалася інфляція, люди залишилися без вкладів і закрилося багато заводів.

«Потім була криза 2008 року – світова фінансова криза. Ще була «постмайданівська», коли була розхитана фінансова система, тобто це криза 2014-2015 років. І зараз знову світова криза, пов'язана з пандемією. Увесь цивілізований світ проходив за цей час дві кризи, а ми пройшли чотири», - підкреслив Атаманюк.

Але, за словами експерта, остання криза мала алогічні показники, а саме це була криза, в якій вклади в банківську систему не впали, а зросли. Четверта криза це була перша криза, коли зовнішньоекономічний баланс був позитивний.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

«Тим більше, якщо ВВП падає на 3-4 відсотки, коли в інших країнах на 30%, то це навіть не можна назвати падінням – це просадка ВВП, яка сталася виключно через безграмотні дії уряду, коли вводилися локдауни, а не піднімалася медична інфраструктура, що має робитися паралельно», - сказав економіст.

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Атаманюка, що через суд повинні пройти всі колишні президенти.

Раніше на Знай.ua Атаманюк заявив, що у США є важелі, як зупинити будівництво «Північного потоку-2».