У санкційному списку злодіїв в законі від РНБО числяться чеченські добровольці, що 2014 року встали на захист України і разом із «Азовом» воювали проти росіян.

Про це повідомив військовий та політичний діяч, керівник Центрального Штабу Національного Корпусу Максим Жорін у своєму Telegram, зазначивши, що чеченські добровольці показали себе сміливими вояками.

Жорін пояснює, що санкційним списком для чеченських бійців все не обійдеться: є загроза того, що їх просто депортують в Росію. Він підкреслює, що ці добровольці захищали Україну, а тому, очевидно, коментувати їхню участь в РФ немає потреби.

«Окремо відзначу особливу «гуманність» санкцій в нашій країні: з тяжкими обвинуваченнями людям пропонують або сісти на роки, або просто виїхати», - пише керівник Національного Корпусу в публікації.

Тим не менш, як каже Жорін, гамір довкола цієї ситуації все ж таки примусив правоохоронні органи пообіцяти не проводити депортацію. З іншого боку, він не повністю довіряє цим заявам.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Керівник Національного Корпусу повідомляє, що чеченці свою провину заперечують. «Служби за допомогою такого нового інструмента, як санкції РНБО, просто зводять рахунки із незручними їм людьми», - зазначає Жорін.

Також він висловлює у публікації надію на те, що українські чиновники все ж таки розберуться із цією справою. На думку націоналіста, саме Міністерство ветеранів має нарешті порушити своє мовчання, чи не першим втрутитися у це та припинити ганебне засудження Героїв.

«Тим же, хто включив іноземних добровольців до списку, раджу займатись справжніми злочинцями, а не переслідувати захисників України», - підсумовує Жорін.

Нагадуємо, Жорін заявив, що Україна не контролює Азовське море.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Жорін попередив про ймовірну депортацію чеченців-героїв.