Правник та громадський діяч Геннадій Друзенко у програмі «Романенко. Бесіди» розповів, яку небезпеку може нести для президента геополітичний фронт і чому нам треба позбутись ілюзій про абсолютну підтримку України зі сторони США.

«Найбільш небезпечний фронт – це геополітичний, бо це дві геополітичні плити і вибудова державної політики навколо однієї з цих плит – дружніх США – дуже небезпечна, бо все ж таки у Америки є свої інтереси. Америці набагато цікавіше дружити з Німеччиною навіть ціною України», - вважає Друзенко.

За словами правника, американці можуть навіть з росіянами вибудовувати стосунки. Як аналогію він приводить їх співпрацю з Китаєм, який є найбільшим торгівельним партнером США, при тому, що тамтешня система абсолютно без прав людини і абсолютно авторитарна.

«А у нас вірять, що Байден спить і бачить, як покарати Росію за напад на Україну. Перша – це не бути розчавленими між двома геополітичними плитами. Вибудувати не клієнтські відносини, а суб’єктні. Так, ми молодший партнер, ми тверезо оцінюємо, де бик, а де – Юпітер», - заявив Друзенко.

Як приклад того, що є межі, коли в партнерських стосунках інтереси можуть розходитися, він наводить Сінгапур. Друзенко вважає, що можна сказати, що у конкретних питаннях ми залишаємось партнерами, але щодо інших – у нас інше бачення: для однієї сторони щось може бути принципово важливим, а для іншої це – дрібниця.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

«Зеленському треба відійти від віри. Спочатку він вірив, що можна поговорити з Путіним і все розрулити – ця ілюзія вже в минулому. Тепер йому треба пересвідчитись, що американці без нас нічого не вирішать», - зазначив Друзенко.

Раніше Знай.ua розповсюдив заяву Смешка щодо вступу України в НАТО: «Найстрашніше, що може для нас бути – це зберігати ілюзії».

Нагадаємо, Бутусов пояснив, чому не розслідуються події Іловайської трагедії.