Політик, очільник партії «Сила і честь» Ігор Смешко у програмі «Конституційна кухня» Геннадія Друзенко розповів, чи дійсно допоможе Україні НАТО і на що нашій державі потрібно було звертати увагу, щоб прокласти собі туди дорогу.

«Найстрашніше, що може для нас бути – це зберігати ілюзії. Найстрашніше, що робить влада – це бездіяльність для зміцнення економіки. Нема зміцнення економіки – нема середнього класу. Ми надзвичайно багато країна, ми взагалі здатні науку, освіту, охорону, здоров'я перевести на державне забезпечення. Тарифи ці – про що ви говорите? Природні копалини у нас фантастичні, найкращі в Європі – їх грабують. І при грабунку держави нічого не робиться для економіки», - заявив Смешко.

Він зазначив, що відсутність економіки означає відсутність освіти, науки, охорони здоров'я, армії і переозброєння. За словами політика, нам розповідають казки про те що ми вступимо у НАТО і вони нас будуть захищати. На його думку, західні країни не будуть воювати за Україну, оскільки вони є економічно залежними від Росії, яка корумпувала певну політичну частину європейських країн, даючи їм дешеві енергетичні ресурси. Саме цими ресурсами ці країни вирішують свої економічні питання, підтримуючи середній клас.

«Чому вони повинні дбати про Україну, яка дозволяє український народ грабувати, знущатися над народом? Кого вони повинні захищати? Це ілюзії. У нас членство в НАТО абсолютно зараз не на часі. Це ж повинна була бути робота, треба було щось пропонувати Франції, треба було якось її економічно прив'язувати», - вважає політик.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Він зазначив, що українська влада нічого не запропонували ні Франції, ні Німеччині, не допустивши в Україну їхній бізнес, і не робила ніяких конструктивних кроків для заручення підтримкою НАТО.

Нагадаємо, Друзенко заявив, що статус партнера поза НАТО вигідніший Україні.

Раніше Знай.ua повідомляв, що Чалий розповів, у чому головна поразка української дипломатії.