Політолог і економіст Юрій Атаманюк в програмі «Politeka online» заявив, що податкове навантаження на українців повинне бути менше. За його словами, всі найуспішніші країни світу мають низький відсоток податків, тому там у людей і економіки більше простору для розвитку.

«Є фіскальне навантаження ВВП – це відсоток, який адмініструється через призму зборів і податків. Якщо цей відсоток більше 40%, а у нас він 41,5%, то країна розвиватися не може – це аксіома. Не може розвиватися, а в кращому випадку стагнація», - зазначив Атаманюк.

Як зазначив економіст, за рахунок податків і зборів до бюджету надходить 63 млдр доларів – це 41% ВВП. На думку Атаманюка, такі податкові навантаження і фіскальні відсотки в кращих країнах Європи.

«Але почекайте, розвинена країна Європи будує Мерседес, але коли ви купуєте цей Мерседес, ви платите 50% за бренд – за повітря. Такий же Nissan Maxima, який за своїми характеристиками такий же Мерседес, але тільки, тому що він Ніссан – він коштує до 100 тисяч доларів, а Мерседес коштує 200 тисяч євро», - сказав Атаманюк.

За словами експерта, майже за всі європейські бренди у всіх галузях треба переплачувати. Як зазначає економіст, вони усі проходили через меркантилізм, захист свого ринку і податкові пільги.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

«Вони створили свій «Мерседес», а після цього говорять всім країнам світу, що давайте вільний ринок. При такому вільному ринку, податкових ставках і навантаженні ми свій «Мерседес» не створимо. Ми будемо тільки продовжувати копати руду, експортувати її до них, а вони там будуть робити лиття, штампування і збирати продукцію, більш того, за рахунок наших трудових мігрантів», - підкреслив Атаманюк.

Експерт заявив, що з актуальним податковим навантаженням Україна приречена на падіння економіки.

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Атаманюка, що через суд повинні пройти всі колишні президенти.

Раніше на Знай.ua Атаманюк заявив, що у США є важелі, як зупинити будівництво «Північного потоку-2».