Політолог Тарас Загородній розповів у своєму блозі «Загородній говорить» про роботу Наглядової ради «Нафтогазу» та Клер Споттісвуд як її керівника.

Ведучий повідомляє, що Наглядова рада «Нафтогазу» та його колишній керівник Коболєв повністю провалили програму збільшення видобутку газу в Україні. Загородній нагадує, що обіцянка Коболєва звучала як 20 млрд кубів газу, але сьогодні можна бачити падіння його видобутку до 14 млрд.

Політолог звертає увагу на ще один момент – на ціну газу. За його словами, собівартість українського газу не перевищує 80-100 доларів, але самим українцям його доводиться купувати набагато дорожче – по 300 доларів. «Це все відбувається під мудрим керівництвом пані Споттісвуд, яка все це затверджує, розповідає, як прозоро вона працює», - обурюється Загородній.

Він зазначає, що на захист Клер Споттісвуд стало посольство Великобританії. На його думку, це той момент, коли всі разом хочуть нажитися, а тому і захищають своїх.

«Моя думка – їх потрібно розганяти», - каже Загородній про Наглядову раду «Нафтогазу». Експерт стверджує, що її робота зовсім не ефективна, а відтак виникає питання про доцільність її утримання на кошти українців, на їхні податки. Також він пояснює, що Наглядова рада в принципі виступає представником акціонерів, але «Нафтогаз» - державна компанія, тому про жодну наглядову раду йтися не може.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Окрім цього, політолог стверджує, що Наглядова Рада «Нафтогазу» відкрито діє не в інтересах України і не на її благо.

«Якщо пан Вітренко, фанатом якого я не є, все-таки вирішить питання з «Нафтогазом» і розгребе ці авгієві стайні, які накрутили так звані прозорі і незалежні західні менеджери, - я буду його підтримувати», - підсумовує політолог.

Нагадуємо, Загородній розповів про подвійну мораль західних партнерів України.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Ялі назвав програму з видобутку газу в Україні провальною.