Чи загрожують тортури білоруському опозиціонеру Роману Протасевичу, якого на минулих вихідних захопив режим Лукашенка? Свою думку з цього приводу в програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» висловлює шеф-редактор аналітичного видання «Хвиля», співзасновник Українського інституту майбутнього Юрій Романенко.

«Протасевича цілком можуть катувати. Лукашенко не боїться, що всі озброяться проти нього - проти нього і так всі озброїлися. Його звинувачують в порушенні Чиказької конвенції. І що? За великим рахунком, Лукашенко потрібно триматися тільки Білорусі, і плювати він хотів на Захід - і буде плювати. А там проти нього можуть застосовувати все, що завгодно. Ким би не був Протасевич, йому зараз не позаздриш», - вважає Романенко.

За його словами, опозиціонер зараз опинився в такій ситуації, коли людина просто не розпоряджається собою. Ситуація її тягне, і з цим нічого зробити не можна.

«Справа вагнерівців показала, що при наявності волі провести подібну операцію цілком можливо. А у нас зараз Офіс президента показує: бачите, добре, що ми так не зробили! Були б такі ж наслідки. Але, насправді, це помилка. Тим самим вони визнають, що «операція вагнерівців» існувала. І все, що було, лежить на совісті Офісу президента», - каже Юрій Романенко.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він припускав, що білоруський режим влаштує над Романом Протасевичем показовий процес, вибивши з нього всі потрібні свідчення.

Також Романенко розповів про спосіб, яким Офіс президента може відсторонити Віталія Кличка від керівництва Києвом.