Журналістка Катерина Котенкова у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua розповіла про нову важливу заяву Пенсійного фонду та про порядок обслуговування пенсіонерів в «Ощадбанку» і «Приватбанку».

«Пенсійний фонд України попередив українців про важливе нововведення. Вже з 1 вересня «Ощадбанк» стане базовим банком з обслуговування пенсіонерів, виплати яких тепер будуть приходити їм на карти. Відповідну заяву зробила заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Києві Ольга Пасічник», - розповіла Котенкова.

За її словами, в планах уряду частину пенсіонерів-клієнтів «Укрпошти» примусово перевести на обслуговування в банки з вищевказаної дати. При цьому не обов'язково, щоб це був «Ощадбанк», оскільки у кожного одержувача виплат буде право вибрати фінустанову, зазначає журналістка.

«А ось вже тим, хто не зробить цього самостійно, автоматично відкриють поточні рахунки в «Ощадбанку». При цьому Пасічник зазначила, що «Укрпошта» продовжить доставляти пенсії готівкою тільки маломобільним громадянам і пенсіонерам старше 80 років», - каже Котенкова.

Журналістка розповіла про ще одну зміну для тих, хто отримує пенсію у «ПриватБанку»: з 1 червня зміняться умови обслуговування рахунків даної категорії населення. За її словами, якщо зараз банк нараховує пенсіонерам на їх особисті рахунки відсотки по пенсійній картці, то з 1 червня це правило буде скасовано.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Котенкова додала, що в пресслужбі «ПриватБанку» цю інформацію вже підтвердили і заявили, що відповідні оповіщення вже розіслані пенсіонерам, які отримують виплати через їх банк. За її словами, весь цей час банк нараховував 4% річних на залишок на особисті кошти пенсіонера, при тому, що всього кілька місяців тому відсоток був набагато вище – 12%. Журналістка зазначила, що тепер буде діяти бонусна програма.

«Оскільки мова йшла про невисокий відсоток у 4%, то пенсіонери отримували невисокі бонуси і не відчували вигоду. Те ж саме стосується і відсотків по депозитах. Тому особливих змін для пенсіонерів після вступу нових правил не відбудеться», - розповіла Котенкова.

Як повідомляв Знай.ua, раніше Котенкова заявила, що людям складно влаштуватися на роботу після 40.

Нагадаємо, Марчук заявив, що питання навколо ринку землі в Україні історично завжди ведеться дуже радикально.