Цієї неділі літаку Ryanair довелося перервати свій переліт з Афін до Вільнюса та екстрено сісти у мінському аеропорту. З нього зсадили співзасновника Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича, якого тут же затримали білоруські спецслужби.

У програмі «Що далі?» на каналі «Знай24» журналіст, співзасновник Українського інституту майбутнього Юрій Романенко зазначив, що певні факти вказують на причетність Протасевича до спецслужб РФ.

«Я не виключаю, що того ж Протасевича і Путила (Степан Путило – засновник Telegram-каналу NEXTA, - ред.) використовують просто “в темну”», - припускає експерт.

Він пояснює, що справа стосується такої інфраструктури, що здатна підкидати значні інформаційні масиви. Романенко розповідає, як матеріали зйомки російських супутників потрапляли в NEXTA. На його думку, це приклад того, як спецслужби вигідно використовують світлих людей «в темну».

Журналіст також повідомляє, що певні дані прив’язують «дочку» NEXTA до розганяння наративів РФ щодо України. «І це така одна з непрямих ознак того, що сітка ГРУ, яка працює дуже активно по Україні, по Білорусі... NEXTA може бути частиною цієї сітки», - каже він.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

На думку Романенка, з цієї історії варто винести урок кожному, хто займається політикою та дотримується антиросійських настроїв. «Ви повинні добре розуміти, з ким ви граєте, і наскільки небезпечно ось просто літати до Вірменії, до Білорусі чи Казахстану, де вас можуть просто “запакувати”», - пояснює гість програми.

Нагадуємо, Романенко заявив, що з Протасевича можуть вибивати свідчення, які потрібні Лукашенку.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Золотарьов повідомив деталі посадки літака та затримки Протасевича.