Культури любові як такої українці не мають і це призводить до серйозних суспільних проблем.

Детальніше про це розповів футуролог Олексій Толкачов у своєму блозі «Толчок».

Ведучий стверджує, що українці не мають культури любові і це проявляється на всіх рівнях суспільства. У приклад він наводить те, із якою нелюбов’ю взаємодіють між собою вчителі та учні, банки та боржники, водії та пішоходи. Цей список, каже Толкачов, насправді безкінечний: смітити на вулиці чи паркуватись на газоні – все це вияви ненависті до суспільства.

«Все свідчить про те, що в соціумі домінує масова культура егоїзму, споживання, самоствердження і ненависті», - переконаний футуролог.

Він зазначає, що ненависть українці відчувають передусім до себе і свого життя, втрат і нереалізованих можливостей, країни та її історії, а вже далі – до всіх навколо, від сусідів до політиків.

Популярні новини зараз
Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

«Ми можемо дати ближньому лише те, що маємо самі. Спочатку ми не любимо себе, і лише потім ця нелюбов поширюється на всіх і на все навколо нас», - підкреслює Толкачов.

Отже, експерт вбачає відсутність культури любові у всіх взаєминах українців між собою, у роз’єднаності суспільства, зайвій підозрілості та наглості, егоїстичності та недовірі, відсутності будь-якої поваги. На його думку, саме відсутність любові стала причиною цих негативних явищ українського суспільства.

«Біда в тому, що без любові в суспільстві гине мораль, емпатія, довіра і співпраця», - зазначає футуролог. За його словами, у такому разі можна забути про будь-яке майбутнє. Він пояснює, що суспільство з таким тлом, якому явно бракує любові, не може породити гідних політиків, гідну владу, а відтак і розробити ідеї, що приведуть до прогресу.

Нагадуємо, Толкачов розповів, коли в українців відпаде необхідність протестувати на Майданах.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Толкачов діагностував в українців синдром вивченої безпорадності.