Військовий експерт, політолог і голова ГІ «Права справа» Дмитро Снєгирьов у програмі «А как на самом деле?» розповів, хто такий Протасевич та чому його затримали. За словами експерта, Протасевича затримали задовго після його відлучення від «NEXTA».

«Як мінімум спецслужби двох країн очікували ті події, які відбулися в аеропорту Мінська. Він саме ексредактор сайту «NEXTA» (Протасевич, - ред.), тобто людина, яка вже не відповідає за редакційну політику. 28 вересня 2020 року він виходить з редакційної команди телеграм-каналу, пояснюючи це внутрішніми розбіжностями. Але тільки 20 жовтня, фактично через місяць, спецслужби Білорусі забороняють діяльність телеграм-каналу і визнають його таким, що він впливає на дестабілізацію ситуації всередині Республіки», - зазначив Снєгирьов.

За словами експерта, складається враження, що Протасевича попередили про можливі акції спецслужб Білорусі. Снєгирьов зазначив біографічний факт Протасевича, що його тато має звання підполковника поліції Білорусі.

«Цікавий момент, що сайт «NEXTA» існує з 2015 року, але популярності набув під час подій у Білорусі, тобто почав висвітлювати протести проти президента і отримав фінансування. Затримання Протасевича пов’язане з тим, що спецслужбам Білорусі треба з’ясувати «откуда деньги, Зин?»», - підкреслив політолог.

Як зазначив Снєгирьов, найбільш резонансне розслідування телеграм-каналу «NEXTA» публікувалось 8 березня 2021 року, тобто через півроку як Протасевич покинув редакцію. За словами експерта, це розслідування було присвячене особистим статкам Лукашенка – найбільший удар по ньому: 5 мільйонів переглядів, що й принесло популярність цьому телеграм-каналу.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

«Але чому його затримують? Пояснюю: серед редакційної команди цього телеграм-каналу є 6 співзасновників. 5 співзасновників, у тому числі і Протасевич, встановлені спецслужбами Білорусі, а 6-й, так званий містер «Х», їх найбільше цікавить, бо цей містер «Х» є джерелом інформації», - сказав Снєгирьов.

Експерт зазначив, що усі викривачі та розслідувачі – це інструмент маніпуляції в руках спецслужб. За словами політолога, журналістам-викривачам дають інформацію, а вони лише озвучують факти. Тобто фактично Протасевич може дати певні покази.

Нагадаємо, для Знай.ua Снєгирьов розповів, як розвивався конфлікт між Ізраїлем та Палестиною.

Раніше Знай.ua публікував заяву Савченко, що давайте ми подумаємо, а де ж наш суверенітет зараз.