Розірвавши відносини з Білоруссю, Україна втратить нафтопродукти, які республіка експортує для Збройних сил.

Детальніше про це розповів військовий експерт, політолог і голова ГІ «Права справа» Дмитро Снєгирьов у програмі «А як насправді?».

Експерт зазначає, що 60% нафтопродуктів України – це експорт з Білорусі. Він також додає, що продукція нафтопереробних заводів у Гродно йде саме на Збройні сили України. А відтак, каже Снєгирьов, наслідки розриву відносин з Білоруссю для України будуть фатальними.

«Уявіть собі, зараз ми оголошуємо економічну війну Білорусі і він (Лукашенко, - ред.) просто перекриває вентиль», - попереджає він і додає, що буквально це означає зупинку танків.

Снєгирьов розповідає, що, окрім цього, є ще й інші наслідки – зокрема, зупинка «Великого будівництва». Він підкреслює, що російський бітум для ремонту доріг йде в Україну саме через Білорусь.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Отже, Снєгирьов робить висновок, що Офісу президента України гостро не вистачає аналітиків, адже спрогнозувати наслідки своїх дій вони не можуть. У цьому контексті він нагадує про гучні заяви щодо введення санкцій проти Білорусі.

Політолог підкреслює, що це не закінчилося ніякими санкціями, натомість одному депутату, а не цілій офіційній делегації, довелося летіти в Білорусь, аби врегулювати ситуацію. На зустрічі Шевченка з Лукашенком в Мінську експерт зупиняється детальніше. На його думку, цей візит – не випадковий, його мали узгодити між собою попередньо обидві сторони.

«Коли ми говоримо про Білорусь як про маріонетку Кремля, ми самі створюємо можливість військового плацдарму для вторгнення в Україну», - попереджає Снєгирьов.

Нагадуємо, Савченко розповіла, чи варто Україні боротися за історичну пам’ять.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Снєгирьов заявив про відношення РФ до загострення на Близькому Сході.