Сучасний український мислитель, громадський діяч, філософ, футуролог, юрист Олексій Толкачов у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів, чи будуть українці щасливими, якщо в країні будуть маленькі тарифи і податки та великі зарплати і пенсії.

«Є ймовірність, що українці ніколи не будуть щасливими. Просто тому, що українці не вміють бути щасливими. На даний момент українці живуть краще, ніж 4 млрд людей на планеті Земля. Але українці більш нещасні, ніж багато хто з цих 4 млрд», - говорить експерт.

Він вважає, що щастя потрібно ставити собі за мету.

«Я навіть вважаю, що людина народжена для того, щоб бути щасливою. І в Конституції Сполучених Штатів дуже класно записано, що кожен має право на прагнення до щастя. Тобто не кожен має право просто на щастя. Американці правильно написали «прагнення до щастя». Тобто людина повинна прагнути до щастя, тому що ми багато в чому щасливі, коли ми відчуваємо хороший період свого життя десь в майбутньому. Ось тоді ми цілеспрямовані, ми радісно дивимося в перспективу. З українцями складніше», - сказав Толкачов.

На його думку, українці були більш щасливі на початку незалежності – в 90-тих роках.

Популярні новини зараз
Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

«Тоді було відчуття, що ось-ось заживемо. Ось тепер десь ось воно буде щастя, тільки реформи проведемо, комуністів з парламенту приберемо... А зараз накопичилася вже вивчена безпорадність. Ми багато разів щось намагалися зробити, а щастя немає», - резюмував футуролог.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Золотарьов розповів, що буде з Протасевичем.

Також Знай.uа повідомляв, що Силантьєва розповіла, від чого залежить майбутнє України.