Футуролог Олексій Толкачов в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24" заявив, що для зрілої нації, якщо десь є щось краще, то воно повинно бути орієнтиром для розвитку.

Олексій Толкачов зазначив, що українцям заздрісно, що в інших країнах розвиток кращий, ніж у них.

"Для психічно зрілої людини, як і нації, на мій погляд, показання, що щось десь є краще - є орієнтиром для розвитку. Тобто, якщо хтось розумніший за мене, значить я повинен вчитися, а не заздрити. У нас по-іншому. І в принципі, я вважаю, що розвал Радянського Союзу почався завдяки телевізору. Коли з'явилася в телевізорі абсолютно ЦРУ-шна передача "Вікно в Америку", - сказав Толкачов.

За його словами, в цій передачі радянським людям показали, що дороги можуть бути рівними, будинки красивими, а автомобілі комфортабельними.

"Ось тоді люди і завили. А що, виявляється джинси можна не з-під поли добувати? Люди усвідомили, що жити можна інакше. І з'явилася колосальна різниця. Я її називаю різницею потенціалів між тим, що ми відчуваємо для себе можливим, і тим, що ми маємо в даний момент. На цьому, в принципі, робляться революції. Ми повинні завищити очікування і потім обрушити відчуття. Янукович так і зробив. Ми очікували, що зараз буде асоціація з Євросоюзом, а тут що означає "нафіг", та ще й студентів побили. І сталася революція", - додав Толкачов.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Толкачов зазначив, що українці живуть краще, ніж 4 млрд людей на планеті Земля.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що, за словами Толкачова, без любові в суспільстві гине мораль, емпатія, довіра і співпраця.