Лідер Національного Корпусу, засновник полку «Азов» Андрій Білецький у своєму Telegram заявив, що захоплення літака Ryanair – піратство, а Роман Протасевич у цій ситуації – заручник, захоплений терористичним шляхом. Він заявив, що Роман Протасевич та інші білоруси разом із «Азовом» боролися проти Росії, тому ми повинні допомогти білоруському народові.

«Одразу розставлю всі крапки над «і». Так, Роман справді разом з Азовом та іншими військовими частинами боровся проти окупації України. Він був з нами під Широкиним, де отримав поранення. Але його зброєю як журналіста був не автомат, а слово», - йдеться у публікації.

Як зазначив засновник «Азову», багато білорусів добровільно приїхали в Україну воювати проти російської агресії та Протасевич не виняток – він також підтримав та підтримує Україну у війні з Росією.

«Ми повинні всіма доступними нам шляхами допомогти білоруському народу в їхній боротьбі за свободу від Лукашенка та його режиму», - заявив Білецький у своїй публікації.

На думку націоналіста, Білорусь стане для України стратегічним партнером та разом з нами буде боротися з російською агресією. За словами Білецького, Україна повинна надати громадянство усім білорусам, що відстоювали Україну, та допомогти їм у протистоянні з проросійською тоталітарною владою. Він додав, що, народ Білорусі, як і Протасевич, опинився в заручниках режиму Лукашенка, який все ж таки визначився з інтеграцією Білорусі у Росію.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

«Вірю, що білоруси, як свого часу і ми на Майдані, зможуть прогнати Лукашенка, зробити Білорусь самостійною та вільною державою», - сказав Білецький.

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Білецького, що Україні потрібен патронний завод.

Раніше для Знай.ua Білецький розповів, чи збирається Росія наступати.