Чи може для країни рівень щастя бути рівноцінною заміною ВВП? Свою думку з цього приводу у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» висловлює футуролог Олексій Толкачов.

«Зараз на міжнародному рівні переходять до параметра щастя і прив'язують до нього рівень розвитку суспільства. Першим у світі перейшло до цього показника королівство Бутан. Там король заявив, що для нього щастя людей важливіше, ніж ВВП, зростання економіки й тому подібні речі. В Бутані люди здебільшого живуть без каналізації та телевізора, але там головний показник - щастя. Люди щасливі, привітні один з одним і перебувають у гармонії», - каже футуролог.

Чому ж, запитує він, українці не можуть бути щасливими людьми та цінувати навіть те, що у них є? Замість цього ми постійно скаржимося і плачемо. При цьому, за його словами, в Україні з 2002-2003 року йде зростання добробуту - але при цьому люди нещасливі.

«За часів Ющенка не було економічного розвитку, але були доступні кредити. Багато людей тоді вперше змогли відчути, що таке пральна машина-автомат або хороша праска. Тоді люди купували, як божевільні, оточили себе благами - і що ж? Янукович переміг на виборах під гаслом «Нинішня влада довела країну до руїни». Це серйозно?», - запитує Олексій Толкачов.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він зазначив, що стимулом для розвитку країни є визнання, що десь є щось краще неї.

Також Толкачов заявив, що українці живуть краще, ніж чотири мільярди землян.