Українці мають проблеми із щастям: вони не вміють його відчувати. Детальніше про це розповів сучасний український мислитель, громадський діяч, філософ, футуролог і юрист Олексій Толкачов у програмі «Що далі?» на каналі «Знай24».

Гість програми повідомляє, що зараз Україна знаходиться на 110 місці у міжнародному рейтингу щастя. Він також додає, що раніше держава посідала взагалі 126 місце і пленталася в самому кінці, тим не менш, і теперішня позиція – доволі низька. Аби не бути голослівним, він підкреслює, що біля позиції України в цьому рейтингу знаходиться Ірак, її обігнала на 2 місця Грузія, а Росія, до речі, посідає 60 місце.

Отже, Толкачов зазначає, що Україна єдина з європейських держав так далеко в цьому рейтингу щастя. Футуролог підкреслює, що вона змагається далеко не з провідними світовими державами, а з африканськими та латиноамериканськими. Тим не менш, додає він, рівень життя в Україні значно вищий, аніж в Африці чи в тому же Іраку, де є банально проблеми з чистою водою.

З іншого боку, каже експерт, українці мають над чим страждати – затори на вулиці і не найновіший смартфон. «Багато людей живуть ще на гіршому рівні на планеті Земля, але вони себе відчувають щасливішими. І ось це великий парадокс», - підсумовує він.

У такому разі Толкачов намагається знайти причини нещастя українського народу. «Не вистачає вибору, нашого спільного ментального вибору на рівні нації, що, чорт забирай, ми хочемо бути щасливими. Ми ментально заточені в ретроспективність», - переконаний футуролог. На його думку, українці загрузли в негативному минулому і постійно прагнуть повернутися в той стан.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років
Показати ще

«Бути щасливим – це звичка, так само, як і бути нещасним – це звичка», - пригадує Толкачов прислів’я і навіть доповнює його. Отже, на його думку, українці самі повинні вибрати, якими їм бути.

Нагадуємо, Толкачов заявив, що орієнтиром для розвитку має бути показання, що десь краще.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Толкачов поміркував, чи українці взагалі будуть колись щасливими.