Аналітик Українського інституту майбутнього Ігор Тишкевич у програмі Юрія Романенка «Романенко. Бесіди» розповів, в якій ситуації опинилися білоруські ЗМІ.

«З Нового року оточення Лукашенка планомірно зачищає інформаційний простір. Під удар в першу чергу потрапляють ті засоби масової інформації, ті ресурси, які здатні бути ось таким ось містком між різними групами», - говорить експерт.

За його словами, і у лоялістів (тих, хто підтримує Лукашенка), і у опонентів влади є власний інформаційний простір.

«Одні – це держТБ, канали і так далі; другі – Телеграм-канали, інтернет. Вони за великим рахунком не перетиналися. Влада не вміє працювати в інтернеті. І що робить оточення Лукашенка? Перші, хто потрапив під роздачу – це регіональна преса. Більшість газет просто втратили можливість друкуватися в папері. А це як раз-таки вихід на інші соціальні групи. Цей спалах проспали. Тому що після дуже довгих стусанів, тільки десь під кінець березня, ті, хто говорять від імені протесту, почали згадувати, що «ой, а є ж ще регіональні журналісти, виявляється. Їх теж переслідують». Але вже, як то кажуть, було відіграно», - сказав Тишкевич.

Також він розповів, що з деякими мережевими ресурсами, які користувалися популярністю не тільки в опонентів білоруської влади, «проводили профілактичні бесіди».

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

«Ну, як в Білорусі профілактичну бесіду? Приходять хлопці з червоними корочками і кажуть: «Або ти сідаєш, або міняй редакційну політику», - резюмував аналітик.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Романенко заявив, що з Протасевича можуть вибивати свідчення, які потрібні Лукашенку.

Також Знай.uа повідомляв, що Золотарьов розповів, чи є «рука Кремля» в затриманні Протасевича.