Інформація про те, що Захід проплачує протести в Білорусі та Російській Федерації - це приклад боротьби тоталітаризму з незгодними.

Детальніше про це розповів політолог Вадим Карасьов у своєму блозі.

«Будь-який активіст, революціонер, який протестує ніякий він не революціонер і активіст, а банальний одержувач грошей, “заробітчанин” у тих чи інших спецслужб», - пояснює ведучий, як працює ця схема.

У приклад він наводить нещодавній російський наратив про Навального, згідно з яким ця фігура насправді є проєктом ЦРУ. Карасьов стверджує, що зараз Білорусь йде тим же шляхом і, як свого часу Росія, вкидає наративи про проплаченість революціонерів.

«Також ходять різні апокрифи щодо більшовиків, що Ленін – проєкт німецького Генштабу, а Троцький – проєкт американців», - розповідає політолог.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

На його думку, зараз у суспільстві панує пафос народного протесту, протести стали романтизованими. Також Карасьов попереджає про ймовірну гіпертрофію цих рухів після закінчення пандемії. А тому, пояснює він, тоталітарна влада намагається взяти ситуацію під контроль вже зараз.

Нагадуємо, Карасьов розповів, навіщо Лукашенко посадив літак.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Карасьов пояснив, чому в питаннях війни ми не можемо покладатися тільки на проєвропейські зв'язки.