Український політичний оглядач, блогер Руслан Бізяєв у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів, чи могли побити співзасновника Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича, щоб він дав свідчення.

«А навіщо його бити? Він все зрозумів. Його вже здали як склотару ті, хто його вів останні кілька місяців... Наші західні партнери. Вони йому чому не дали політичний притулок? Вони його просто здали як склотару в розмінній грі. А Протасевич просто зрозумів... Одна справа, коли ти на коні, а інша справа – коли ти потрапляєш в реальність. Тобто, коли ти йдеш в політику, ти повинен розуміти, що не тільки ти граєш, а й тобою грають», - говорить експерт.

На його думку, зараз Протасевич став розмінною монетою, і його будуть використовувати для вирішення своїх завдань.

«Він не став непотрібним, він просто поміняв зараз функції. Зараз він став просто розмінною монетою. Він – казус беллі. Він – інструмент. Як в політиці: інструменти, фігури, гравці. Ось фігури вирішили використовувати цей інструмент для вирішення своїх завдань. У кожного завдання свої», - сказав Бізяєв.

Оглядач підкреслює, що цією історією з Протасевичем Лукашенко показав, що «садить не тільки картоплю».

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

«Потім він стане добрим диктатором. Зараз Протасевичу викотять пред'яву років на 15. Потім він напише листа «прошу помилувати, визнаю свою провину...». Добрий «батька» йому дасть амністію або скостить термін», - резюмував він.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Романенко заявив, що з Протасевича можуть вибивати свідчення, які потрібні Лукашенку.

Також Знай.uа повідомляв, що Золотарьов пояснив, чому літак з Протасевичем посадили в Мінську.