Олігархи повинні перетворитися у великий бізнес для того, щоб вони не заважали розвиватися державі. Про це розповів співзасновник «Українського інституту майбутнього» Юрій Романенко в програмі блогера Мирослави Бобровської «А як насправді» на YouTube.

«Якщо завтра взяти і прибрати всіх олігархів, то держава повалиться з тієї простої причини, що вони виконують ряд базових функцій», - розповів він.

Романенко впевнений, що від того, наскільки буде успішною реформа НАК «Нафтогаз», наскільки держава зможе його в повній мірі контролювати, від цього залежить і успіх деолігархізації Зеленського і наступних його кроків, пов'язаних з реформами.

«Тому що Україна крім транзиту ще й сама видобуває свій газ і свою нафту, а це завжди величезні потоки готівки. Тому протягом більше двадцяти останніх років газовий і нафтовий бізнеси завжди були президентськими. При всіх президентах і за цим стояли мільярдні інтереси», - сказав він.

Романенко вважає, що ситуація з НАК «Нафтогаз» буде однією з ключових, бо попереднє керівництво створило ситуацію, коли НАК «Нафтогаз» і нафтогазовий сектор плавно почали вислизати з рук держави.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

«Мало того, що ми втратимо транзит через «Північний потік-2», так ми ще й втратимо контроль над нафтогазовидобувною галуззю», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Снєгирьова, що подібні затримання літаків були у світовій практиці і не один раз.

Також раніше Бізяєв розповідав, що найголовніше в цій ситуації, щоб олігархи всі в цілому відійшли від влади.