Чи можлива в доступному для огляду майбутньому дружба між Україною і Білоруссю? Це питання у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» розглядає політичний оглядач, блогер, бізнесмен і підприємець, автор проєкту «Історичні хроніки» Руслан Бізяєв.

«Українсько-білоруська дружба можлива - розбіжності між політиками не означають розбіжностей між народами. Якщо усунути політику, то у нас з білорусами один до одного претензій немає. Так, ми ввели проти них санкції, закрили своє небо, але у відповідь вони поки тільки висловили заклопотаність у ноті свого МЗС. Я думаю, цим справа і закінчиться. Я розумію бажання деяких товаришів в Україні, наприклад, перенаправити потоки білоруського палива. Це серйозна частка ринку і дуже серйозні гроші», - каже гість програми.

Він порівняв нинішню ситуацію з тією, яка виникла, коли перервали пряме авіасполучення між Києвом і Москвою. За його словами, виграв від цього Лукашенко, який спеціально під цю справу побудував у Мінську другий термінал.

«Якщо в одній посудині убуває, то в іншій обов'язково додається. Припинення прямого авіасполучення буде означати, по-перше, що хтось на цьому заробить, створивши альтернативу, а по-друге, можна же зареєструвати компанію з іншою назвою - не «Белавіа», - вважає Руслан Бізяєв.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він висловлював думку, що білоруський опозиціонер Роман Протасевич став розмінною монетою.

Також Бізяєв припустив, що справи Антоненка і Стерненка комусь вигідні.