Журналіст, співзасновник Українського інституту майбутнього Юрій Романенко в програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня» розповів, з якими труднощами може зіткнутися президент України Володимир Зеленський, почавши війну з олігархами і кримінальними авторитетами.

«Зеленський увійшов у найважливіший етап своєї президентської каденції. Напевно, в найважливіший етап свого життя, тому що від того, що він буде робити найближчі кілька місяців, тижнів, в принципі залежить його взагалі життя. Оскільки він зараз вступає в лобовий конфлікт з дуже серйозними інтересами дуже серйозних людей. Причому не тільки в Україні, це стосується не тільки України», - говорить експерт.

За його словами, неможливо почати деолігархізацію і оголосити війну кримінальним авторитетам, не зачепивши інтереси Семена «Сєви» Могилевича (кримінальний авторитет, вважається главою більшості угруповань російсько-української мафії, - ред.) в Україні.

«Або оголосити війну кримінальним авторитетам, і не прорахувати наслідки появи ситуації бандитів на вулицях, які завжди з'являються, коли зникають авторитети. Тому чи є у колективного Зеленського чітке розуміння наслідків? Мені здається, що ні. Воля до того, щоб рухатися далі і накачувати себе більше, свої м'язи, є», - сказав Романенко.

Він зазначив, що Зеленський на своїй пресконференції дав зрозуміти, що він в цій країні головний.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Також журналіст припускає, що у президента є шанси подолати олігархів. Але у влади немає жодного плану, додав Романенко.

«Я роблю таке припущення: якщо насправді олігархи втомилися настільки (або якась частина з них), втратили вітальність і зв'язок з реальністю... То ми можемо опинитися в ситуації, що цей «паперовий дракон» української олігархії може бути проткнутий паперовим диктаторським пальцем Зеленського, назвемо це так», - резюмував експерт.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Силантьєва пояснила, чому не довіряє рейтингам політиків.

Також Знай.uа повідомляв, що Савченко розповіла, чи варто Україні боротися за історичну пам'ять.