Чим президентство Володимира Зеленського відрізняється від правління всіх його попередників? Чи означає воно якісні зміни, вихід на новий рівень? Ці питання у програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня» розглядає політолог Юрій Романенко.

«До влади завжди потрібно приходити з функціонерами, які здатні зайняти ключові напрямки державної політики. У Зеленського цього не було - і йому довелося стихійно формувати команду цих функціонерів. Саме це загальмувало його починання. Через відсутність команди Зеленський втратив два роки. Зараз він робить те, що повинен був робити зі старту - і міг би робити, якби пішов по шляху функціоналізації свого оточення і всієї державної політики: підтягувати фахівців і людей, які здатні розуміти ті або інші процеси», - вважає гість програми.

За його словами, це дуже важлива відмінність Зеленського від Порошенка: він не займається мікроменеджментом, не вдається в усі деталі, а здатний передоручати розв'язання якихось питань іншим людям.

«Це дуже важлива якість. Вона дає можливість запустити через такий менеджмент щось нове. Раніше менеджменту Зеленського не вистачало контролю - звідси й з'являлися фігури на кшталт Тищенка. А перехоплення влади відбувається, по-перше, тоді, коли є воля до цього, а по-друге, є організація», - вважає Юрій Романенко.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він розповів про проблеми, які створює для української економіки «Північний потік-2».

Також Романенко розповів про подробиці конфлікту між президентом Зеленським та українськими олігархами.