Як відомо, українська влада вирішила відмовитися від авіасполучення з Білоруссю. Якими тепер будуть відносини між державами?

Свою думку щодо цього висловив український політичний оглядач і блогер Руслан Бізяєв у програмі «Що далі?» на каналі «Знай24».

Передусім експерт зазначає, що рішення скасувати авіасполучення з Білоруссю українська влада ухвалила під тиском ззовні. «Потрібно було робити по-іншому. Є дипломатичні інструменти – вони ключові», - каже Бізяєв. На його думку, потрібно було просто вручити ноту протесту чи вислати дипломатів для зниження градусу дипломатичних відносин.

Тим не менш, обурюється оглядач, українська влада вдарила по економіці і втратила партнера. Він запитує, чому, наприклад, Ізраїль підтримує з Іраном опосередковані торгівельні відносини, а Україні з Білоруссю торгувати не можна. Окрім цього, зазначає Бізяєв, є ще й певні історичні аналогії.

«Одна справа – засудити, а інша справа – стріляти собі в ногу», - підкреслює він. На думку Бізяєва, рішення про скасування авіасполучення прийняли на гарячу голову, натомість потрібно було користатися холодним розумом.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Експерт пояснює, що навіть до засудження у цьому випадку потрібно було поставитися серйозно. Зокрема, він заперечує метод йти за всіма. «Знаєте, вони завтра з'їдуть з цього всього, зроблять круглі очі, скажуть: “Ну, це ж диктатор... Ну що ж робити, будемо з ним працювати”», - іронізує Бізяєв. Україна же, каже він, опиниться у скрутному становищі.

Отже, оглядач підсумовує, що в цій ситуації, як і в будь-якій іншій, Україні варто не слідувати за всіма, а обирати власний шлях.

Нагадуємо, Бізяєв заявив, що Протасевича здали як склотару в розмінній грі.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Тишкевич пояснив, чому Лукашенко не переміг, а стабілізувався.