Співзасновник «Українського інституту майбутнього» Юрій Романенко у програмі блогерки Мирослави Бобровської «А як насправді заявив, що олігархи не мають сил змагатися із цілою державою, якщо вона почне їх притискати, і вони це усвідомлюють.

«Зеленський почав розуміти, що йому потрібно здійснювати на практиці те, що він заявляв на виборах», - каже гість програми. Отже, він зазначає, що з цієї причини й почалися ці маневри щодо деолігархізації.

Романенко також додав, що це, по суті, Зеленський проговорив і на своїй пресконференції, лиш в іншому форматі, більш розгорнутому і прямому: прийшов час відповідати за свої дії. «Президент окреслив кілька векторів про готовність втягуватися в конфлікти з сильними світу цього», - каже він.

Також, зазначає експерт, цим Зеленський заявив про свій контроль та спостереження за всіма процесами в державі. На його думку, це також демонстрація сили президента, але виникає питання, чи буде її достатньо для боротьби з олігархами. Сам Романенко стверджує, що варто почекати 3-6 місяців, аби побачити відповідь на це питання.

«Або ж ми побачимо конкретні дії, або ж це все закінчиться словами, за якими дій ніяких не буде», - підсумовує він. Експерт пояснює, що слова та дії корелюють між собою і, коли від першого політик переходить до другого, соціологічні дослідження відразу показують зростання довіри до нього.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

На думку Романенка, це легко пояснити втомою та ненавистю українців до старої еліти: бажання її позбутися переважає неприязнь до певних речей та осіб.

Нагадуємо, Романенко заявив, що олігархи повинні перетворитися на великий бізнес.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Романенко попередив про можливий зв’язок Протасевича до спецслужб РФ.