Політолог Михайло Чаплига у своїй програмі «Чаплыга. Без вопросов» розповів про те, як змінюються люди, досягнувши успіху. На його думку, люди, які домоглися вершини не мають тих якостей, що мають прості бідняки.

«Коли ти молодий, весь світ у твоїх ніг. Твої ноги впевнено стоять на низькій землі. Очі захоплені красою вершини, ти вже готовий її підкорити. Тобі нема чого втрачати – ти ще нічого не придбав. Ти можеш тільки придбати трофеї в битві з тими, хто вже живе на горі. У тебе багато соратників, таких же, як ти, і тобі не страшно з ними – у тебе нічого немає так само, як і у них», - розповів Чаплига.

Політолог продовжив розповідь, що ніхто не оголошує старт, просто в одну мить ви зриваєтеся і мчите на гору. Мільйони таких же, як ви: у вас немає координації, але здається, що Бог особисто сам координує кожен ваш крок.

«Взявши першу висоту, ти не згадаєш тих, хто залишився під горою, а з тими, хто вижив, ти святкуєш розділ трофеїв тих, хто не зміг утримати першу висоту. Все справедливо – це перші трофеї. Навіть сама малість – вже багато. Потім друга висота і ще менше тих, хто навколо. Піднімаючись все вище, все менше місця для всіх: чим вище, тим менше радіус, чим менше радіус, тим більше бійок в твоєму середовищі», - розповів Чаплига.

За словами Чаплиги, коли люди підіймаються на вершину, їм вже є що втрачати, і тому вони трофеї ділять вже не по-братськи, а відповідно до внеску та особистої наживи.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Чаплиги про тарифи, що сотні тисяч людей вмирають в муках.

Раніше Знай.ua поширював думку Чаплиги, що освіта та навчання – це страждання.