Політичний експерт Юрій Романенко в ефірі програми “Конституційна кухня” з Геннадієм Друзенком заявив, що державі для виживання потрібна президентська вертикаль, тому боротьба з олігархами обґрунтована.

Юрій Романенко зазначив, що у президента України Володимира Зеленського стежать за соціологією і бачать запит на психотип диктатора, який є в українців.

"Ряд кроків, які вони вже заявили по деолігархізації, він якраз вписується в цю логіку, щоб підняти центр, підняти над олігархами і всіма іншими президентську вертикаль... Це ж дійсно так, що державі для виживання потрібна вертикаль. Стара дихотомія: "Що обирає український державник - державу або мову?". Постійне вибирання мови призводить до того, що ми втрачаємо державу. Тому державник вибирає державу. Для того, щоб потім створити умови для мови”, - сказав Романенко.

За його словами, Володимир Зеленський вибирає державу, в логіці утримання влади, оскільки інакше, якщо він не буде боротися з олігархами - то його потім ніхто не помилує.

"Суспільство, яке не карає канібалів - воно вимирає. Тому що це за гранню. Це за межами. Тому, Зеленський цим самим відрізає собі будь-які можливості для загравання. Він повинен грати на те, щоб зло було покаране", - додав Юрій Романенко.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв зазначив, що найголовніше в цій ситуації, щоб олігархи все в цілому відійшли від влади.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Бортник назвав новий закон про олігархів марним і смішним.