Політолог Максим Ялі у своїй програмі «Контрольний удар» заявив, що США і Росія мають намір «перезавантажити» свої відносини. За його словами, останні дії уряду США про це свідчать.

«У Вашингтоні та Москві синхронно оголосили про дату майбутньої зустрічі Байдена з Путіним – 16 червня в Женеві. Чому я говорю саме «перезавантаження» взаємин між Заходом і Росією? Це стосується заяви Джозефа Байдена і лідерів ЄС за підсумками саміту ЄС», - зазначив Ялі.

Як зазначив експерт, за словами Джейн Псакі, що порядок денний буде зачіпати двосторонні відносини між США і Росією, а також Україну і Білорусь.

«Як заявила Джейн Дженніфер Псакі, США намагаються відновити передбачуваність і стабільність у відносинах між РФ і США. Якщо перекладати з дипломатичної мови, то це просто «перезавантажити», як уже робив Барак Обама в 2009 році після першої перемоги на президентських виборах», - підкреслив Ялі.

Ще, за словами Ялі, показовим є те, що Байден відмовився вводити санкції проти Північного потоку-2 і пояснив це тим, що він не має права щось забороняти Німеччині і введення санкцій погіршать відносини між Європою та США.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«Спікер Пєсков постарався прикрити американського колегу і президента США, і заявив, що не варто очікувати «перезавантаження» відносин на цій зустрічі, а також не готуються ніякі документи до підписання», - сказав експерт.

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Ялі, що США не будуть протидіяти добудові Північного потоку-2.

Раніше на Знай.ua Ялі заявив, що Зеленський зайшов з козирів в політиці з Росією.