Виконавчий директор Українського інституту майбутнього Вадим Денисенко у програмі Юрія Романенка «Романенко. Бесіди» розповів, чому президенту України Володимиру Зеленському буде важко боротися з олігархами.

Експерт сумнівається, що за закон про олігархів проголосують 226 нардепів.

«Станом на сьогодні, максимальна цифра, яку може «вижимати» Зеленський зі своєї фракції – це 209 голосів. Тобто десь потрібно брати ще майже 20 голосів, а якщо говорити про запас – треба мати 25-30 голосів, для того щоб бути спокійним», - каже Денисенко.

За його словами, жодного об’єднання олігархів немає, і воно навряд чи відбудеться.

«Я вважаю, що станом на сьогоднішній день ніякого об’єднання олігархів немає. І в принципі у мене є великі сумніви, чи воно відбудеться», - заявив він.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Також експерт звернув увагу на дотацію ЗМІ.

«І третій дуже важливий момент – це дотація ЗМІ. Тобто фактично якщо ми говоримо про олігархат, то один з ключових моментів, чому йому (Зеленському, - ред.) треба боротися – це для того, щоб були лояльні ЗМІ. В принципі всі групи телеканалів крупних мають дотації в районі 30-35 (хтось більше) млн доларів. Де брати ці гроші, якщо завтра уявити собі, що умовний Коломойський віддає 1+1 комусь? У мене велика загадка», - сказав Денисенко.

На його думку, у глави держави є півроку, щоб побороти олігархів.

«Треба розуміти, що вся ця ідеальна картина… Вона можлива тільки тоді, якщо він зможе зробити бліцкриг. Тобто у нього насправді є 6-7 місяців для того, щоб це все втілити в життя для того, щоб система лягла під нього», - резюмував він.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Романенко розповів, чи законні дії Білорусі по захопленню Ryanair.

Також Знай.uа повідомляв, що Атаманюк заявив, що податкове навантаження на українців повинне бути менше.