На думку журналіста і співзасновника Українського інституту майбутнього Юрія Романенка, українське суспільство сьогодні переоцінює сили та вплив олігархів. Детальніше про це він розповів у програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня».

«Наскільки об'єктивною є картинка наших уявлень про те, що олігархи сильні, співвідноситься з реальністю?», - запитує Романенко. Він зазначає, що президент на своїй пресконференції означив сьогоднішній процес як старіння старої еліти. Як пояснює журналіст, люди в принципі з часом втомлюються від відповідальності за свої рішення і навіть втрачають жагу до влади.

Тим не менш, Романенко зазначає, що олігархи так просто не здадуться і будуть протистояти владі, коли вона вестиме боротьбу проти них. З іншого боку, він і сумнівається в їхніх силах і їхньому впливовому інструментарії, тому, можливо, Зеленський не так вже й ризикує. Експерт стверджує, що олігархи значно переоцінені і насправді в їхніх колах вже з’являються певні побоювання.

«Тому що я ось так вентилюю ситуацію на ринку нашому політичному... І є якась неуважність, якась розгубленість, якесь навіть у деяких побоювання. Я не думаю, що у олігархів є якийсь страх зараз, але у них вже однозначно з'явився дискомфорт і у них з'явилися побоювання», - міркує Романенко.

Він зазначає, що плани президента торкаються інтересів чи не всього олігархату і, якщо врахувати його же втому, то є шанси на перемогу у цій боротьбі. Експерт каже, що олігархи навіть втратили зв’язок з реальністю. «Цей “паперовий дракон” української олігархії може бути проткнутий паперовим диктаторським пальцем Зеленського», - підсумовує журналіст.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ
Показати ще

Нагадуємо, Романенко заявив, що аграрії платять смішні податки на тлі своїх прибутків.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Романенко назвав причини боротьби з олігархами.