Журналістка Катерина Котенкова у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua розповіла про нововведення та зміни, які чекають українців вже найближчим часом.

Вона розповіла, що, за прогнозом експертів, тільки у вересні можна сподіватися на зниження цін на продукти. Крім цього, зазначає журналістка, не варто забувати і про сезонне коливанні цін.

«Поки експертам складно спрогнозувати, які продукти будуть дорожчати, адже ще невідомо, чи буде врожайним рік. Прогнозується, що коливання вартості цін на продукти буде в межах 5-10%», - говорить Котенкова.

Журналістка також зазначила, що відбулося подорожчання бензину на 1,6%, а дизпалива - на 0,4%. За її словами, це сталося через світове подорожчання нафти і нафтопродуктів.

Вона розповіла і про нововведення, які чекають українців у сфері охорони здоров'я.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

«Україна планує ввести COVID-сертифікати з 1 червня. Україна бере участь в двох робочих групах по введенню ковідних сертифікатів. Одна - від ВООЗ, друга - від ЄС», - повідомила Котенкова.

Остання пропонує певні привілеї для вакцинованих осіб або людей з імунітетом в умовах карантинних обмежень: відвідувати концерти, кінотеатри, торгові центри тощо, пояснила Котенкова.

«У червні почнуть тестувати електронні лікарняні. Тестування е-лікарняних проводитимуть в 200 лікарнях по Україні. Про це йшла мова на нараді в офісі президента, передає прес-служба глави держави. Під час наради за участю президента розповіли, що в повному обсязі електронні лікарняні повинні запрацювати з 1 вересня», - розповіла журналістка.

Вона додала, що спочатку електронні лікарняні будуть діяти паралельно з паперовим документом. Котенкова зазначила, що е-лікарняний зможуть отримати пацієнти, які є в електронній системі охорони здоров'я.

Як повідомляв Знай.ua, Котенкова заявила, що тарифи на опалення і гарячу воду можуть зрости на 30-60%.

Вона також розповіла, що Пенсійний фонд України попередив українців про важливе нововведення.