Очевидно, що США мають намір покращити свої відносини з РФ, оскільки відмовилися від санкцій проти Північного потоку-2. Так сказав політолог Максим Ялі у своїй програмі «Контрольний удар».

«В цьому і полягає вся суть політики Адміністрації Байдена», - каже ведучий про останні події. Він пояснює, що США голосно говорили про введення санкцій проти оператора газопроводу компанії «AG», але насправді санкції були спрямовані лише на кораблі РФ, які аж ніяк не стосуються будівництва.

Ялі також розповідає, що Сполучені Штати спромоглися лише на висловлення заклопотаності Німеччині, але це радше була спроба заспокоїти Україну.

На думку політолога, варто забути про санкції проти Росії від Євросоюзу та Сполучених Штатів, їх не буде. «ЄС і США в найближчому часі почнуть політику “перезавантаження” взаємин з РФ, ну і почнуть процес зняття секторальних санкцій, від яких страждає не тільки Росія, а й економіки провідних країн ЄС», - припускає Ялі.

Він також попереджає, що закінчення будівництва Північного потоку-2 – це знищення української газотранспортної системи. А першим тривожним дзвіночком експерт вважає той факт, що провідні європейські держави так і не вислали російських дипломатів після підриву складів у Чехії.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Нагадуємо, Ялі заявив, що США і Росія мають намір «перезавантажити» свої відносини.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Ялі назвав причини небажання Путіна зустрічатися із Зеленським.