Чим активніше Зеленський веде боротьбу з олігархами, тим частіше спливає ім'я Петра Порошенка. Чим закінчиться ця історія - і закінчиться вона взагалі? Свій погляд на ситуацію у програмі «Романенко. Бесіди» висловлює виконавчий директор Українського інституту майбутнього Вадим Денисенко.

«Якщо буде прийнятий закон про олігархів - а така ймовірність є - то Порошенко напевно підпаде під критерії, які заборонять йому балотуватися і в президенти, і в Верховну Раду. І, я думаю, це торкнеться і його родичів. Виключення Порошенка з політики - це перший і ключовий момент, на який буде працювати команда Зеленського. Головна стратегія - це закон про олігархів і вибивання Порошенка з будь-яких можливих виборів», - вважає гість програми.

На його думку, ймовірність дострокових парламентських виборів цієї осені - 50:50. Денисенко вважає, що, якщо закон про олігархів не буде прийнятий, то Зеленський заявить, що нинішній склад Верховної Ради зжив себе.

«Зеленський винесе закон про олігархів на референдум, і в цей же день призначить перевибори Верховної Ради. Хоча він розуміє, що після цього у нього парламентська фракція буде меншою, ніж зараз», - говорить Вадим Денисенко.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, Руслан Бізяєв наполягав на необхідності усунення олігархів від влади.

А Руслан Бортник назвав проєкт відповідного закону марним і смішним.