Виконавчий директор Українського інституту майбутнього Вадим Денисенко у програмі Юрія Романенка «Романенко. Беседы» розповів, які перспективи у Зеленського в боротьбі з олігархами. На думку експерта, Зеленський повинен зламати олігархічну систему бліцкригом – у найближчі 6-7 місяців, тоді система ляже під нього.

«Якщо ми говоримо про закон, то потрібно мати 226 голосів у парламенті. Станом на сьогодні максимальну цифру, яку може вижимати Зеленський у своїй фракції, це 209 голосів. Десь потрібно брати ще 20 голосів, а якщо говорити про запас – треба мати 25-30 для того, щоб бути спокійним. Це може дати лише дві фракції: «Довіра» і «За майбутнє», - зазначив Денисенко.

На думку експерта, досить важко уявити, як Зеленський буде боротися з олігархами, не маючи такої кількості голосів у Верховній Раді. Як зазначив Денисенко, наразі ніякого «об’їдання» олігархів немає. Також експерт додав, що дотація ЗМІ також важливий момент у цій справі.

«Одним з ключових моментів, чому треба боротися Зеленському – це щоб було лояльне ЗМІ. Усі групи крупних телеканалів мають дотації у районі 30-35 мільйонів доларів. Де брати ці гроші, якщо уявити, що Коломойский віддає «1+1» комусь? Я думаю, що усе буде відбуватися наступним чином: буде переписування телеканалів на когось зі збереженням умовного власника, але з появою спеціального віце-президента, який буде слідкувати за правильністю інформаційних подач на цьому каналі», - підкреслив експерт.

Як зазначив Денисенко, українці зможуть побачити по певних прізвищах олігархів повідомлення, що вони не доплатили певну суму і ще, на тлі всього цього, буде відбуватись розподіл майна.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

«Зеленському треба розуміти, що уся ця ідеальна для нього картина, яку він намалював, можлива тільки тоді, якщо він зможе зробити бліцкриг. У нього є 6-7 місяців, щоб втілити це у життя, щоб система лягла під нього. Якщо він за 6-7 місяців не зможе цього зробити, то система почне давити його», - заявив Денисенко.

На думку експерта, чи вдасться Зеленському зламати олігархічну систему – ми відчуємо за 6-7 місяців. Також Денисенко зазначив, що якщо це вдасться Зеленському, то він стане недосяжним на певний проміжок часу.

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Денисенка, що у Зеленського є півроку, щоб побороти олігархів.

Раніше для Знай.ua Денисенко розповів, що має робити Україна, якщо “Північний потік-2” добудують.