Яких наслідків слід чекати Україні від конфлікту з Білоруссю? Ситуацію в програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» розглядає політолог і політик, директор приватного підприємства «Інститут глобальних стратегій» Вадим Карасьов.

«Відмова від білоруської електроенергії готувалася заздалегідь, вона не пов'язана з конфліктом. І діяти вона буде тільки до 1 жовтня. А відмову від авіасполучення не можна назвати крайнім заходом. Це - три рейси на день для «Белавіа», а наші літаки туди й так не літали. Можна було вдарити економічними санкціями з торгівлі - але, Слава Богу, вистачило розуму цього не робити. Не варто бігти попереду паротягу. Але є такі речі, на які не можна не реагувати. Випадок з Протасевичем - це ж теж прецедент. Він все-таки не Усама бен Ладен, щоб через нього садити літак», - зазначає політолог.

На його думку, якщо залишити такий випадок без наслідків, це в майбутньому дозволить будь-якому автократові робити в небі подібні речі. Тому реакція повинна була бути, але в межах розумного.

«Українська влада діяла абсолютно правильно, але цим поки й варто обмежитися. Далі - у Польщі з Білоруссю своя історія, у Балтійських країн своя, а у нас вона інша. Нам в це втручатися не варто», - вважає Вадим Карасьов.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він помічав, що для будь-якої тоталітарної влади властиво оголошувати всі протести проти себе проплаченими.

Також Карасьов висловив думку, що захоплення білоруського опозиціонера Романа Протасевича було покликане придушити зародки нових протестів в країні.