Чи використовувала Росія недавній ізраїльсько-палестинський військовий конфлікт для тестування протиракетної оборони Ізраїлю і власних ракет? Свою думку з цього приводу у програмі Дмитра Снєгирьова «Політика навиворіт» висловлює політичний і військовий експерт Гарі Табах.

«Ізраїльський «Залізний купол» - це ті ж американські «Патріоти», тільки трохи модифіковані. Тому Росія не відчуває ПРО Ізраїлю - вона відчуває американську систему ПРО, яку збираються купувати багато країн. Звідки у ХАМАСу стільки ракет? Ви уявляєте, яких грошей вони коштують? Ізраїль дає палестинцям гроші, щоб відновити інфраструктуру, яку вони самі ж зруйнували - а вони на ці гроші купують ракети», - говорить експерт.

Ці ракети, за його словами - російського виробництва, хоча закуплені через Іран і Сирію. Тому, звичайно, паралельно йде випробування і російських ракет, і ізраїльської протиракетної системи.

«Палестинські ракети фактично куплені на європейські та американські гроші. Це абсурд, але в історії так часто бувало - напевно, її просто погано вчили. Сталін спочатку був союзником Гітлера проти Великобританії, а потім кричав: де другий фронт?», - нагадує Гарі Табах.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він розповів про те, яку роль відіграє Україна в американо-російських відносинах.

Також Табах заявив, що іноземне втручання у вибори тою чи іншою мірою - явище повсюдне.