Наступні пів року стануть ключовими у президентській каденції Володимира Зеленського. Так сказав виконавчий директор Українського інституту майбутнього Вадим Денисенко у програмі Юрія Романенка «Романенко. Бесіди», зазначивши, що президенту доведеться вирішити проблему з олігархами та економікою, а також сконцентрувати владу.

«По-перше, не стало гірше – це дуже важливий момент, тому що очікування були значно гірші», - стверджує передусім гість програми.

Денисенко зазначає, що зараз для України склалася така сприятлива економічна ситуація, що президенту нема чого навіть робити: 213 доларів за руду і найвища за довгий період ціна на олію та зерно. «Зеленському у цій економічній ситуації везе і йому буде везти ще приблизно рік», - міркує експерт.

Він пояснює, що зараз виникає відчуття того, що влада дійсно займається своєю роботою, а останні рішення РНБО повернули високі настрої виборів 2019 року. Як каже Денисенко, люди повернулися до суспільного договору часів виборів: дати Зеленському шанс щось зробити, якщо ж він зазнає фіаско – завжди можна виїхати з України.

«Через шість місяців у нього буде або стрибок вгору або падіння вниз, якщо люди зрозуміють, що нічого не вдалося», - зазначає експерт. Він вважає, що саме в цей термін президенту потрібно вкласти свою боротьбу з олігархами, інакше – великі шанси програти в цій війні.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Ще один момент, на якому зупиняється Денисенко, - це концентрація влади в руках президента. На його думку, саме цим зараз і займається Зеленський і, якщо закон про олігархів приймуть, цей процес можна буде вважати завершеним.

Нагадуємо, Денисенко попередив, що Зеленський буде працювати над виключенням Порошенка з політики.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Денисенко порадив Україні робити акцент на локалізацію і використовувати збережені кошти для економіки.