Політичний аналітик, колишній народний депутат Тарас Чорновіл у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів, що задумав Олександр Лукашенко.

«Лукашенко вже потихеньку здається. Йому головне хоч з якимось виглядом дожити до кінця своїх років. Він навіть від успадкування сином престолу мусить відмовитися», - каже експерт.

Він погодився з припущенням, що цю історію з посадкою літака для затримання Романа Протасевича розіграла РФ, оскільки внаслідок цього на саміті ЄС питання Росії відсунулося на другий план.

«Лукашенко остаточно втратив шанс хоча би якимось чином зберігати баланс. Пригадуєте, завжди, які б не були ситуації в нього в Європі, в останній момент Лукашенко раптом починав загравати з Європою і трошечки хамити Путіну. Останній раз таке було місяці 4 тому – вже на початку цього року. Коли Лукашенко приїхав до Путіна… І раптом виявилося, що Путін від нього очікував набагато більше, але отримав набагато менше», - сказав Чорновіл.

На його думку, ця історія добре розіграна «чисто по психології путінськими технологами».

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

«У Лукашенка є своя «манічка»… Це характерно для диктаторів, це дійсно звично. Я колись придумав «синдром тоталітарної неадекватності». Насправді це було характерно для Януковича, зараз характерно для Лукашенка. Він чекає скрізь зрад, він чекає скрізь атак, він чекає скрізь якихось терористичних актів, його всі мають вбити… І Путін на цьому шикарно зіграв. Йому допомогли позбутися одного з опозиціонерів, який для нього був проблемою», - резюмував екс-нардеп.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Романенко заявив, що з Протасевича можуть вибивати свідчення, які потрібні Лукашенку.

Також Знай.uа повідомляв, що Золотарьов пояснив, чому літак з Протасевичем посадили в Мінську.