У програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості» політолог Руслан Бортник припустив, як тепер Сполучені Штати будуть вибудовувати свою політику щодо Росії.

Гість програми називає колишнього президента США Трампа націоналістом, а теперішнього Байдена на противагу йому – глобалістом. На думку Бортника, у Байдена й завдання інше – забезпечити функціонування відкритих ринків глобального масштабу.

Політика Трампа, пояснює він, призводила до криз, до конфліктної ситуації з капіталом, виробництвом, інвестиціями, поширенням послуг і товарів. «Зберігати ті кордони, ті стіни, які вибудував Трамп, глобаліст Байден, за яким стоять транснаціональні компанії, не буде», - переконаний політолог. Байден, каже Бортник, буде навпаки намагатися нормалізувати ситуацію з РФ, а її ринок розглядатиме як частину всієї капіталістичної ринкової системи.

Експерт підсумовує, що Байден спробує повернути на глобальний ринок і Російську Федерацію, і Іран. Водночас президент США, на думку Бортника, не ігноруватиме інтереси й інших великих гравців міжнародної арени.

Але перше завдання, зазначає він, все ж таки забезпечення функціональності ринку. «Це означає скасування санкцій, це означає не введення нових санкцій, це означає абсолютно іншу гру і інші методи регулювання цього ринку», - пояснює політолог, як це відбуватиметься.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Принагідно він порівнює політику обох президентів США щодо регулювання ситуації: Трамп – це заборони, ізоляція та дотації, а Байден – потоки капіталів. «Фактично світ Байдена або той світ, який намагається побудувати Байден, – це світ, який був під час Обами», - підсумовує Бортник.

Нагадуємо, Бортник заявив, що не бачить причин, чому Любченко не стане новим прем'єром.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Чаплига припустив ймовірні результати зустрічі Байдена з Путіним.