Український підприємець, письменник і громадський діяч Павло Себастьянович уперше відчув, що держава зацікавилася ним як бізнесменом, у 2005 році. Про те, як займатися бізнесом в Україні, він розповів у програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня».

«Це сталося після Помаранчевої революції, після Майдану, в якому я брав активну участь. Прийшли справжні демократи і порушилася вертикаль податкової республіканського, районного і міського рівня. Коли були справи з відшкодуванням ПДВ, ми з партнером виробляли феротитан. Це був цікавий бізнес на той момент, тому що тут експорт брухту був заборонений, а ми виробляли з брухту феросплави», - каже Себастьянович.

Він зізнається, що доводилося віддавати частину зароблених коштів посередникам, які за певну суму гарантували повернення ПДВ.

«Податки, звичайно, платили, але коли ти відшкодовуєш ПДВ, з’являються люди, які вважають, що ти повинен ділитися, 30 відсотків потрібно було віддати. А потім, коли порушили цю вертикаль і не було кому віддавати ці 30 відсотків, вже ніхто не відшкодовував ПДВ. А сума все накопичувалась, і на момент, коли було 12 мільйонів гривень, з’явилися люди і сказали: «Потрібно віддати половину і ми все відшкодуємо», - згадує підприємець.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, якщо б у держави були зрозумілі правила гри, тоді в мене питань до неї не було, - Мельник.

Знай.ua повідомляв, що понад 150 людей протестували проти рейдерського захоплення заводу пластмас в Броварах.