Як Україні захистити себе від поневолювачів? На це питання відповів політолог, правозахисник і громадський діяч Михайло Чаплига у програмі «Що далі?» на каналі «Знай24».

На думку Чаплиги, Україна має негайно сплутати всі карти: визнати Крим своєю областю, а не автономною республікою у складі держави. Це, вважає він, єдиний вихід із ситуації, що зараз склалася.

«Тому що так, як воно є зараз... Що вимагають товариші кримські татари і всі інші шановні люди? Вони вимагають ще розширити автономію!», - пояснює політолог необхідність рішучих дій. Він також додає, що ця справа лобіювалася ще за президентства Петра Порошенка, а зараз у цьому має свій інтерес Америка.

Чаплига стверджує, що план хитрий, але не можна дозволити його реалізувати. «Ви розумієте, що Крим в такому розкладі цією, вибачте, сволотою вже не розглядається як український», - підкреслює він. Експерт зазначає, що навіть попри вибудову кримської платформи ніхто не дивиться на Крим у перспективі як на українську територію.

Принагідно він розповідає про ставлення своїх колег до цієї ситуації: формально півострів – в Україні, фактично – під Туреччиною, а реально – автономний, лиш би не російський. Туреччина, зазначає політолог, зараз зайняла позицію вичікування. Чаплига також нагадує про вже пропрацьований сценарій із Кіпром.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

«З Кіпром вони пограли, тепер вони зіграють ту ж гру з Кримом, коли ми нібито повинні будемо оголосити його автономним...», - попереджає правозахисник. Що буде з Росією, каже він, не знає, адже перспектива сягає 50 років, а на той момент вже буде інший президент.

Тим не менш, Чаплига обурюється, що в жодній парадигмі Крим не розглядається як український. А тому, стверджує він, потрібно терміново сплутати всі карти і визнати Крим українською областю.

Нагадуємо, Чаплига розповів, чого очікувати після зустрічі президентів США і РФ.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Чаплига пояснив, чому люди змінюються, коли стають багатими.