Політичний аналітик Тарас Чорновіл в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24" заявив, що затриманий у Мінську Роман Протасевич так швидко зізнався, що він підбурював білорусів до акцій протесту, оскільки Білорусь не діє за принципами Женевських конвенцій.

Тарас Чорновіл зазначив, що немає нічого дивного в тому, що Роман Протасевич так швидко зізнався, що він підбурював білорусів до акцій протесту.

“Коли ти потрапляєш у полон до ворога, який не діє за принципами Женевських конвенцій - це конвенції, які визначають правила ведення війни, поводження з військовополоненими, з населенням окупованих територій - якщо ти потрапляєш до такого ворога… То ви зобов’язані давати всі свідчення, які вони вимагають, а наше командування має знати, що якщо ви потрапили до рук ворога - ви матимете право через пів години чи через годину дати ті свідчення”, - сказав Чорновіл.

Він зазначив, що у Білорусі проти Протасевича порушена кримінальна справа за статтею “тероризм”. Вирок за неї - смертна кара.

“Вироки смертні в Білорусі, ми знаємо, коли було не доведено участь двох людей у підриві мінського метро, але було дуже важливо Лукашенку цих людей засудити. Їх розстріляли буквально через місяць чи півтора після самої події. Людина погодилася взяти на себе відповідальність за статтю, яка не передбачає смертної кари. Там до 15 років за організацію масових заворушень. А “тероризм” - смертна кара. Він взяв на себе це”, - додав Тарас Чорновіл.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

За його словами, коли люди приходять на телеканали - їх гримують і накладають тональный крем.

“На ньому накладений такий шар тонального крему, що я собі можу уявити, яка кривава маса була на тому обличчі. Що в нього ще поламане, який стан”, - підкреслив Чорновіл.

Як повідомляв Знай.ua, Снєгирьов розповів, навіщо Лукашенко заарештував Протасевича.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Бізяєв заявив про Протасевича, що його просто здали як склотару в розмінній грі.