Нещодавня посадка літака в Мінську і затримка Протасевича – це насправді справа рук Росії. Таке припущення зробив політичний аналітик, колишній народний депутат Тарас Чорновіл у програмі «Що далі?» на каналі «Знай24».

Свою позицію експерт аргументує тим, що, по-перше, стеження за Протасевичем почалося ще в Афінах, по-друге, з борту літака зійшло ще 4 людини. «Потім відмазка Лукашенка, що “це люди, які просто летіли через Литву до Білорусі, їм було вигідніше тут зійти”… Знаєте, такого не буває!», - коментує Чорновіл.

За словами аналітика, білоруське КДБ не працює в Європі, отже, це російська спецоперація. Президент Білорусі за участь у цьому всьому, каже він, отримав своє. «Лукашенкові відрізали його улюблену дитину – “Белавіа”. Це було створене з нуля, це було те, чим він особливо пишався. Мабуть, більше, ніж бульбою», - розповідає експерт.

Чорновіл зазначає, що і мінування літака з Протасевичем, і пояснення Лукашенка – все в цій історії максимально неправдоподібне. Він стверджує, що спецоперацію провели відверто бездарно: в теорії має бути ґрунтовне прикриття, дзвінки та все інше. У цій же ситуації, розповідає аналітик, спершу дзвонили ніби з ХАМАСу, потім – зі Швейцарії і теж чомусь ХАМАС, також не назвали причини відмови інших аеропортів прийняти літак.

«Зупинили, розвернули літак, дуже далеко повертати до Мінська… Так з бомбою не буває! Всі без винятку пункти були як підстава, відверта підстава», - обурюється Чорновіл.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Нагадуємо, Снєгирьов розповів, навіщо Лукашенко заарештував Протасевича.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Чаплига пояснив нерозважливість рішення скасувати авіасполучення з Білоруссю.