Депутат Антон Поляков у своєму блозі розповів про важливість співпраці з Білоруссю. За його словами, Білорусь для України – ключовий торгово-економічний партнер.

«Чомусь наш уряд, підписуючись до лав «західного невдоволення» і оголошуючи припинення авіасполучення з Білоруссю, забуває, що це зараз єдиний канал України для роботи з Середньою Азією, в першу чергу з Казахстаном», - зазначив Поляков.

Як зазначає експерт, контактувати з країнами Середньої Азії через Росію ми не можемо, а Білорусь дозволяла українським підприємствам торгувати з ними і виконувати контракти, що наповнювало бюджет і забезпечувало робочими місцями людей.

«Експорт з Білорусі в Україну більший ніж в Польщу, Литву або Німеччину разом узяті. Ми більше ніж з Білорусі імпортуємо тільки з Китаю, Росії та Німеччини. На період 2020 року Україна за обсягом товарообігу та експорту посіла друге місце серед усіх торговельних партнерів Республіки Білорусь, а по імпорту четверте», - підкреслив Поляков.

За словами депутата, товарообіг склав 4,5 мільярда доларів. Поляков зазначив, що основа білоруського експорту це нафтопродукти, добрива, кокс, бітум, вуглеводні, трактора і тягачі.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«З України імпортується сільгосп, продовольча продукція, залізничні вагони, трамваї і так далі. Білорусько-українське співробітництво в торгово-економічній сфері розвивалося навіть в умовах пандемії», - розповів Поляков.

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Полякова, що з початку травня цінники на бензин знову пішли в ріст.

Раніше Знай.ua поширював думку Полякова, що Зеленський не вчиться на помилках.