Політолог Руслан Бортник у своєму блозі розповів про зустріч Путіна і Байдена. За словами політолога, сторони готові домовлятися і підписувати угоди.

«Зустріч Путіна і Байдена має бути дуже цікавою. Важлива дата проведення цієї зустрічі – 16 червня. Чому важлива? Тому що це далеко. Тобто те, що від анонса до зустрічі пройде 3 тижні, говорить, що сторони серйозно готуються, і не все вдалося узгодити», - зазначив Бортник.

Як зазначає політолог, глави держав будуть зустрічатися в готелі «Continental» в Женеві, де раніше зустрічалися Горбачов і Рейган, Лавров зі своїм американським колегою в 2009 році фактично перезавантажували російсько-американські відносини.

«Тобто таке місце для «перезавантаження». Важливим є те, як вони формулюють порядок денний. Обидві сторони говорять про нове поняття «стратегічна стабільність». В останній раз це поняття активно використовувалося під час Холодної війни. Під стратегічну стабільність можна вкрити будь-яке питання», - підкреслив політолог.

За словами експерта, публічно можна спостерігати, що сторони готові говорити і навіть домовлятися і щось підписувати. Як зазначає Бортник, формат саміту передбачає підписання як мінімум спільної декларації.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

«За лаштунками процесу лежить питання розділу зон впливу, економічного співробітництва, санкцій та загального ставлення до частини відносин з Китаєм», - зазначив експерт.

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Бортника, що Байден поверне Росію на глобальний ринок.

Раніше Знай.ua поширював думку Бортника, що зрадою «Потік» може бути тільки для тих, хто не розуміє: його будує не Росія.