Політолог Руслан Бортник у своєму блозі розповів, як Північний потік-2 вплине на газотранспортну систему України. За його словами, Захід і Росія після добудови Північного потоку-2 відмовляться від української транзитної системи.

«Наші лідери, а саме президент і міністр закордонних справ, демонструють образу на Захід. Північний потік-2 – це економічний збиток Україні від 2 до 6 млрд доларів, які ми втратимо через транзит», - зазначив Бортник.

За словами політолога, Північний потік-2 – узгоджена позиція між Росією та Західною Європою щодо того, що в Україні найближчим часом стабільності не буде і мати такого ненадійного транзитера не можна. На думку експерта, добудова Північного потоку-2 зробить українську газотранспортну систему повністю марною.

«Росія і Захід вважають, що найближчі десятиліття експлуатація транзитних потужностей України буде нестабільна, неблагополучна, і включати її в якісь серйозні проєкти – недоцільно», - підкреслив Бортник.

Як зазначає політолог, Захід і Росія готові відмовитися від транзиту газу через Україну на користь більш стабільного, на їх погляд, Північного потоку-2. За словами експерта, Україні домовитися буде неможливо.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Нагадаємо, на Знай.ua Бортник заявив, що Захід заважає Зеленському посадити Порошенка.

Раніше Знай.ua повідомляв, що Бортник назвав новий закон про олігархів марним і смішним.