Не ідеологія, а гра. Так охарактеризував відмінність українського політикуму політтехнолог, фахівець із виборчих і політичних технологій Сергій Гайдай у програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня».

«Я зрозумів, що це просто гра – і для Порошенка, і для Литвина. Можна називати безліч політиків, які в 90-х прийшли в політику з основних активів. Вони бачать цю країну як активи, які їм дала велика радянська імперія, тепер їх можна експлуатувати», - каже Гайдай.

Він згадує фільм-розслідування «Спадкоємець» про «найбагатшу людину України» Євгена Щербаня, вбитого у 1996 році в Донецьку.

«Мені було цікаво, тому що Щербань – напевно, це наш перший справжній олігарх. Він зрозумів, якщо в тебе є такі активи, а потім ще й влада – то ти дуже швидко багатієш. У фільмі сказано, що він за рік заробив мільярд доларів. Вчора ти ще був кооператором, а сьогодні ти вже у списку «Форбс», олігарх. Так-от це основна їхня ідеологія. А далі ці люди почали просто гратися», - зауважує експерт.

За його словами, серед таких гравців – експрезидент України Петро Порошенко.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

«Якщо ми вже згадали Петра Олексійовича, - він дуже талановитий. Він вміє грати. Як сказав один мій товариш, Петро Олексійович відрізняється тим, що коли він слухає Гімн України, то сльоза в нього тече по-справжньому. Він у цей момент вірить, він – головний патріот», - пояснює Гайдай.

Гра – це перша проблема української політичної еліти, підкреслює він.

«Є люди, які зрозуміли, що бути панівним класом у цій країні дуже вигідно, треба просто навчитися дуже класно імітувати політику», - робить висновок Сергій Гайдай.

Нагадаємо, Смешко назвав помилки формування політичної еліти в Україні.

Раніше Знай.uа повідомляв, про що говорити Зеленському з Путіним, якщо не про Донбас, - Грищенко.